>> Hvorfor købe en aktieandel i et slot istedet for en lejlighed el. et hus i Frankrig ?

Som medindehaver af slottet og ejer af en lejlighed har man adgang til langt større og flere faciliteter end bare sin private lejlighed, bl.a. riddersale, opholdsstuer, bar lounge, tv rum bibliotek, læserum, , billard osv., samt udendørsarealer..

Dernæst har man intet vedligehold eller praktiske forpligtigelser. Man har mulighed for på samme sted at være social og helt privat alt efter tidspunkt og temperament.

>> Hvor mange uger om året har jeg adgang til min lejlighed, hvis jeg køber en aktieandel ?

Du har adgang 365 dage om året.

>> Hvor langt væk fra en lufthavn ligger slottet?

Ad motorvej er der tre muligheder: Orly (Paris) ca 2,0 t, Roissy Charles de Gaule (Paris) ca. 2.5 t , og Basel/Mulhouse ca. 3 t.

>> Er det ikke dyrt at drive et slot, der må være stor behov for vedligehold og renovering ?

Slottet er i gennemgående særdeles god stand. Tag og samtlige installationer er nyt eller relativt nyt. Alt er i 2012-2013 gennemgået, opdateret og godkendt.

>> Hvad skal man som ejer af en aktieandel betale i fællesudgifter ?

Man betaler for ejendomsskat, forsikring, antenne/netværk/TV, vicevært/rengøring, elektricitet, vand, vedligeholdelse og administration, ca 1400 kr/måned.

>> Kan man leje sin lejlighed ud ?

Ja, man kan leje sin lejlighed ud. Alle ejere der udlejer egne rum uden for kreds af familie og venner betaler en afgift til fælleskassen per person per overnatning for at bidrage til det forbrug og slid udlejning giver i fællesarealer.

>> Skal jeg selv sørge for rengøring af min lejlighed, hvis jeg lejer den ud ?

Det er muligt at lave aftale med husbestyrerinden om klargøring og rengøring af lejligheden i forbindelse med udlejning. Ejer betaler herfor 10 euro for klargøring inkl. linned og 10 euro for rengøring.

>> Hvad er der af aktivitetsmuligheder tæt ved slottet ?

Golf 25 m, ridning 100m, vandreture i naturskønt landskab 0 m, cykling, tennis 50 m. Inden for gåafstand kan man benytte den udfordrende lokale golfbane, spille på den nærtliggende tennisbane, leje heste på den nærtliggende ride og ride I skoven, tage vandre- eller cykelture i landskabet, eller bare nyde et måltid, en bog eller et glas vin på den vest vendte terrasse.

>> Er der nogen bademuligheder tæt ved slottet ?

Der er en offentlig indendørs swimmingpool om vinteren og en udendørs om sommeren i Chaumont ca. 20 km fra slottet. Der er desuden en stor badesø med sandstrand ved Langres ca 25 km væk. Aujon floden løber forbi slottet og tilbyder mulighed for en dukkert I det klare vand.  Etablering af egen swimmingpool er i undersøgelsesfasen.

>> Hvad er der af seværdigheder / udflugtsmål i området omkring slottet ?

Ølbryggeri 2 km, spændende kultur- og handlemuligheder 20km, champagneproducenter 10-50 km, vinproducenter i Bourgogne 60-80 km, skisport 250 km – og ellers en egn fyldt med små byer, museer og masser af andet at udforske på egen hånd - c'est la France profonde! Ikke så sært at de kongelige valgte at lægge deres jagt Château i Arc-en-Barrois.  La Choue ølbryggeriet tilbyder rundvisning og smagning året rundt. De intressante og historske byer Troyes, Langres, Dijon, Besancon, Beaune, og Lyon er alle inden for en dags turs rækkevidde og tilbyder mange shopping and kulturelle muligheder.  Der er adskillige champagne og vinproducenter I området – detaljeret information findes på slottet.

>> Er der nogen til at passe på slottet, herunder lejlighederne i løbet af året, når man ikke selv er der ?

Slottet har en fastansat husbestyrerinde som har sin daglige gang på slottet. I sommer sæsonen og en del af det øvrige år er der et værtspar som har yderligere opsyn.

>> Hvad er der af muligheder for henholdsvis, morgen, middag og aftensmad ?

På slottet er man hjemme hos sig selv og kan benytte et af de to køkkener når man vil eller for de der har køkkener i lejlighederne lave det hos sig selv. Der er bager inden for 50 m og også restaurant som servere morgenmad i samme afstand. I sommersæsonen er der i perioder mulighed for at købe morgenmad tilberedt af husbestyrerinde for 5 euro.

>> Er der internet og tv forbindelse på slottet og i de enkelte lejligheder ?

Der er p.t. trådløst netværk i stueplan, Antennestik i alle lejligheder.

>> Hvad sker der hvis en aktieindehaver ikke betaler fællesudgifter – hæfter de andre ejere ?

Ved manglende betaling af fællesudgifter afskrives på aktiens pålydende og aktien med tilhørende lejlighed falder tilbage til Partnerselskabet når aktieværdien er 100% nedskrevet.  Fællesskabet kan sælge den pågældende enhed og bruge pengene til at dække udestående og resten efter fælles beslutning. M.a.o. langt mindre risiko end i en traditionel ejer- ellers andelsforening hvor der er risiko for fælles hæftelse men ingen sikkerhed i pågældende ejers lejlighed.

>> Hvordan er slottet forsikret ?

Slottet har en fælles forsikring for bygninger, fælles indbo og lovpligtig ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen dækker gæster og tredje person, mens ejere betragtes som hjemme hos sig selv og derfor dækkes af deres private ulykkesforsikringer. Indbo i de individuelle lejligheder er ikke dækket af den fælles forsikring, men der er fordelagtig aftale med vores forsikringsselskab om individuelle forsikringer for de der måtte ønske det.

>> Hvordan beskattes gevinster og tab ved ejerskab af en aktieandel i privat regi ?

Såfremt der betales dansk ejendomsværdiskat af de respektive lejligheder er gevinst ved salg skattefri (vejledning fra KPMG). Forhold for Aps eller virksomhedsordning bør undersøges hos skatterådgiver.Har du spørgsmål udover ovenstående er du velkommen til at kontakte os !


A bientôt